Tilbud

Firkantet 3×5 meter vandtæt solsejl

2.600,00 DKK 2.250,00 DKK

Firkantet 3×4,7 meter vandtæt solsejl. Dette sejl skiller sig ud fra alle andre solsejl på www.solsejl.dk. Normalt buer solsejlene fra hjørne til hjørne så man kan spænde dem helt ud. Dette 3×4,7 meter solsejl har den ene 4,7 meter side helt lige med et rundt øje i sejldugen for hver ca. 1,6 meter (dvs. to øjer udover de kraftige trekantede hjørner.

Det er tænkt således at solsejlet hænges op langs huset og den lige side monteres tæt på huset således, at der ikke kommer vand ind under sejlet.

Faldet på sejlet skal være således, at vandet løber over syningen og ikke bliver fanget i sygningen – som teglsten på en bygning.

Der er en prisreduktion på sejlet fordi, der fra fabrikkens side er en lille design-fejl. Den kant der er på sejlet skal vende opad, således at vandet skal over en lille kant før det kan løbe af sejlet. Man er nødt til at vende kanten opad, da sejlet ellers vil være utæt i syningen, der går igennem sejlet. Se foto nr. 2.

Vis mere

På lager

Varenummer (SKU): W435 Kategori:

Beskrivelse

Vores firkantet 3×5 meter vandtæt solsejl var tænkt så smart. Fabrikken misforstod og nu er det knap så smart, men stadig smart.

Tanken: Vi ville producere et vandtæt solsejl, der kunne monteres op mod husmuren. Et solsejl buer fra hjørne til hjørne. Langs husmuren valgte vi så, at sejlet ikke skulle bue, men der skulle i stedet være to ekstra øjer til montering. Der ville så være tørt under hele solsejlet.

Fejlen: Solsejlet er syet sammen af to stykker polyester stof. For at sejlet kan være vandtæt, så skal sejlet syes sammen, så vandet der lander på den øverste del af sejlet “falder” ned på den nederste del. Desværre er det stof, der skal være lavest på solsejlet – vende væk fra huset, syet oven på det øverste stykke stof, der vender ind mod huset. Det betyder, at regnen, der lander på den øverste halvdel løber lige ned i syningen, hvilket gør solsejlet utæt!

Løsningen: Hvis man vender undersiden af solsejlet opad, så er problemet løst. Der er så den lille ulempe, at syningen i kanten af solsejlet også vender opad. Det betyder rent praktisk, at vandet der løber af sejlet, skal over en lille kant. Det betyder også, at der kan samle sig lidt vand i kanten, hvilket potentielt kan give algedannelse. (Det er ikke noget vi har hørt om kun gættet på).

Sejlet er stadig et fint solsejl, husk blot at spænde det hårdt op med et Højdejusteringsbeslag, eller med udveksling.

Du kunne også være interesseret i...